Transitleri nasıl okumalısınız


Transit olarak anılan konu, şu an göklerdeki planetlerin pozisyonu ile sizin haritanızdaki planetler ve noktalar arasındaki oluşan açılardır. Gerek natal (doğum haritası) pozisyonlarının hesaplanması, gerekse belirtilen tarihteki gökyüzü (transitler) ile natal pozisyonlar arasındaki açı hesaplamaları aritmetik hesaplamaları gerektirmektedir. Bu nedenle bu sitede yer alan tüm bilgiler SİZE ÖZEL OLARAK HESAPLANMAKTADIR.

Sihirli Defter'de dilediğiniz zaman, doğum zamanı ve  bulunduğunuz yer verilerinizi değiştirebilirsiniz. Bazı değişiklikler verilerinizin yeniden hesaplanmasını gerektirir. Örneğin seçtiğiniz ad, mail adresi, şifrenin değiştirlmesi yeniden hesaplama gerektirmezken, zaman değişiklikleri gerektirir. Bunlar içinde en önemlileri doğum zamanı ve doğduğunuz tarihte yaz saatinin yürürlükte olup olmadığıdır. Neden olduğunu açıklayayım:

Çok sayıda insan doğum zamanını tam olarak bilemiyor. Hastanede doğanlar doğum kayıtlarına erişebilirler ise ya da anne - babaları doğum zamanını not edecek kadar titiz insanlarsa sorun yoktur. Fakat çoğu insan için bu "güneş doğmaya yakın, ikindi ezanı okunurken..şeklindedir. (genellikle ezanlar ile bağ kurulur). Bu durumda doğru olduğunu düşündüğünüz bir zaman seçmek ve bunu (okuduğunuz yorumları dikkate alarak) zaman içinde değiştirmekten başka çare yoktur. 

Özellikle kariyer ile ilgili gelişmelerde çok önemli olan Mc (tepe) noktası, ve ilişkiler ile ilgili olan yükselen noktası (Asc) doğum zamanına karşı çok hassastır. Eğer (örneğin) kariyeriniz ile ilgili gelişmeler belirtilenden erken ya da geç oluyorsa, ya da Sihirli Defter bu konudan hiç bahsetmiyorsa, doğum zamanını ileri ya da geri alarak denemeli ve Sihirli Defter'de yazan ile gerçekte olan olayların zamanlamasını eşitlemelisiniz. Kariyerinizdeki önemli değişimleri (işe girmek, işten çıkmak, terfi etmek ..vb) Sihirli Defter söylemiyorsa, doğum zamanınızın hatalı olması büyük bir olasılıktır. Malesef  "Erkene alırsanız, gelişmeler zaman içinde geriye (erken tarihlere)  kayar, ileriye alırsanız da daha geç tarihlere kayar..." benzeri bir şey söyleyemiyorum çünkü dakikalık farklar tepe noktasını çok farklı yerlere sıçratabilir. Aslında geçmişteki olaylara bakarak doğum zamanını kesinleştirme işlemine rektifikasyon adı verilir, çalışma gerektirir ve astrologlar tarafından yapılır.  


Geleceğe bakarken 60 gün sınırı sistem kaynaklarını fazla zorlamamak için seçilmiştir. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Unutmayın ki, bu 60 gün zaman çizgisinde sizinle birlikte ilerler. Aynı otomobilin farları gibi geleceği gösterir. Fakat bu gösterimin, hiç bir zaman bir astroloğun çalışmasının yerinin tutamayacağını da belirtmeliyim. Sonuçta Sihirli Defter bir programdır ve geleceği bütünlük içinde değil, parça parça görür ve gösterir. Örneğin bazı etkiler görünmese de, kısa bir süre için ayrılmışlardır ama aslında yürürlüktedirler, kısa süre sonra döneceklerdir. AMA HESAPLAMA GÜNÜ  YOKTURLAR. Dolayısıyla Sihirli Defter onları uzaklaşmış olarak (orb dışında, açı toleransları dışında) görür ve size göstermez. Yaptığı doğrudur aslında ama bir astrolüğun bakışından farklıdır. Soldaki şekilde bu durum net olarak görülmekte; Zaman çigisi üzerinde ilerlerken, Sihirli Defter yeşil bölge içinde yakaladığında raporlar. Beyaz bölgede süren etki izin verilen toleransların dışındadır (orb-dışı). Ama bir astrolog muhtemelen etkinin yürürlükte olduğun düşünecektir.

Transitlerinizi her gün düzenli olarak okumalı ve üzerinde düşünmelisiniz. Biliyorum, hep aynı şeyler tekrar ediyor diyeceksiniz. Evet ediyor, çünkü o etki yürürlükte, yapacak bir şey yok. Ay, Güneş, Merkür, Venüs ve Mars transitleri sık değişir. Ama bir Neptün transiti örneğin, yıllar sürebilir. 

Transitleri genellikle gerçek hayatla ilintilendirmek zordur, her şey olup bittikten ve zaman geçtikten sonra ancak anlaşılabilir. Bir Jüpiter ya da Satürn transitini iki kere okuyup bırakıyorsanız ve bir daha da üzerinde düşünmüyorsanız, onu anlayamazsınız. Ancak bir takım olaylar olduktan sonra -o da aklınıza gelirse- evet, bundan bahsedilmişti dersiniz.

Gerçekleşen olaylar ile yazanlar arasında ilişki olduğunu düşünüyorsanız ya da aksine bir ilinti göremiyorsanız, ya da metinlerin eksik ya da rahatsız edici olduğunu  düşünüyorsanız not vererek, yorum yazarak, hatta mail atarak düşüncenizi belirtmelisiniz. Çünkü bu yönlendirmeler dikkate alınıyor ve metinler değiştiriliyor. Burada benim zorluğum ise, aynı transit için herkese farklı metinler hazırlanması. Yine de katkılarınız çok önemli.

Ayrıca, uzun süren transitlerde yorum yapmak için acele etmemek gerekiyor çünkü "henüz" gerçekleşmemiş olabilirler.

Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sihirli Defter'e hoş geldiniz.

Kimsenin farkında olmadığı bir özellik var

Corona: Neden ve ne zamana kadar?