Bir Güneş tutulması daha

 


14 Aralık 2020 olan güneş tutulmasının astrolojik anlamlarını, kişisel bazda hesapladım ve Sihirli Defter'e koydum. Sadece sizi ilgilendirdiği kısmını sitede okuyabilirsiniz.

Güneş tutulmaları yaklaşık altı ayda bir olur ve etkilerinin bir sonraki tutulmaya kadar sürdüğü (yayıldığı) düşünülür. Tutulmanın burcu ve derecesi (23ˆ Yay) önemlidir çünkü hem kişinin doğum haritasında hangi evlere enerji akışının olacağına işaret eder, hem de burcun niteliğini (Yay) etkilerin ana teması olarak belirler. Çoğunuzun da bildiği gibi, Yay burcu genişlemeye, açılmaya, büyümeye, öğrenmeye, inanca, düşünceye, hatta abartmaya, şişmeye işaret eden bir burçtur ve hayatınızda (işaret edilen ev konularında) bu türden gelişmeler olması beklenecektir. Corona'nın ülkemizi kasıp kavurduğu zamanlarda, bir önceki tutulmanın Oğlak burcunda olduğu ve Satürn'ün acımasız ellerinde olduğu dikkate alınırsa, Yay burcunu ve yöneticisi (benefic - iyicil) Jüpiteri'i herkes tercih edecektir sanırım. 

Tutulmanın hangi ay düğümü tarafında olduğu da önem taşımakta. Kuzay ay düğümü tarafında olan tutulmalarda, gelişmeler daha kolay ve sorunsuz olurken aksi yönde olursa (Güney Ay düğümü) gelişmelerin daha sorunlu ve tutuk olması beklenir. Maalesef tutulma bu kez Güney Ay Düğümü tarafında olmakta.

Son olarak, doğumunuzdan hemen önceki tutulmaların, karakteriniz üzerinde etkili olduğunu ileri süren görüşler ve kitaplar olduğunu da belirteyim. Ben kendi gözlemlerimde bu durumun "bazen" gerçekten etkili olduğunu gördüm ama genele uygulanabileceğinden şüpheliyim. Yine de natal analizlerimde dikkate alıyorum.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sihirli Defter'e hoş geldiniz.

Kimsenin farkında olmadığı bir özellik var

Antik Mısır burçlarına baktınız mı?